Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ

O ποδοσφαιρικός σύλλογος A O Τρίκαλα, ιδρύθηκε από τη συγχώνευση του Α.Ο. Τρικάλων «Ο Αχιλλεύς» με την Α.Ε. Τρικάλων στις 10 Ιουλίου 1963, με φανέλα κόκκινη-μπλε και έμβλημα δύο ενωμένους κύκλους ανάλογων χρωματισμών.

Από την περίοδο 2013–14, ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα επανεκκίνησε την ποδοσφαιρική αγωνιστική του δράση με αφετηρία την Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Τρικάλων (Β΄ τοπικό).

Εντάχθηκε στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Τρικάλων και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επίπεδο ποδοσφαίρου νομού (τοπικό), ακριβώς τη χρονιά συμπλήρωσης μισού αιώνα ζωής και επιτυχημένης πορείας στα εθνικά πρωταθλήματα.

Τον Ιούλιο του 2014 και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Β’ ομίλου στην Α1 κατηγορία ΕΠΣ Τρικάλων, ο ΑΟΤ με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης , συμφωνήθηκε συγχώνευση με απορρόφηση του αθλητικού σωματείου , Α Ο Φλαμουλίου Τρικάλων, πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΤ ο οποίος είχε πετύχει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική μέσω του ειδικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος 2014.

Την περίοδο 2015–16 ανέβηκε στην Β΄ Εθνική (FootballLeague) όπου μετατράπηκε σε ΠΑΕ το επαγγελματικό κομμάτι του συλλόγου.

Στις 21 Μαρτίου 2015 κατέκτησε και το κύπελλο Γ’ εθνικής (κατά τη δεύτερη και τελευταία διεξαγωγή του θεσμού), νικώντας 3-2 τον Εθνικό Πειραιώς στον τελικό του δημοτικού σταδίου Άμφισσας.

Έκτοτε, ο Ερασιτέχνης Α Ο Τρίκαλα , ποδοσφαιρικά ασχολείται με τις ανάπτυξη των υποδομών του, έχοντας οργανωμένα τμήματα Ακαδημιών σε όλες τις μικρές ηλικίες μέχρι την Κ16.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Α Ο Τρίκαλα είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο έχει 7 συμμετοχές στην Α Εθνική, 30 συμμετοχές στην Β Εθνική-Φουτμπολ Λιγκ, 13 συμμετοχές στην Γ Εθνική, 4 συμμετοχές στην Δ Εθνική, 1 συμμετοχή στην Α1 ερασιτεχνική.

Έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Β Εθνικής, 1 Football League, 2 Γ Εθνικής, 2 Δ΄Εθνικής, 1 ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και συνολικά έχει 13 ανόδους στις διάφορες Εθνικές κατηγορίες. Επίσης έχει 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας.

Στις 11 Ιουλίου 2020, ανακοινώθηκε συνεργασία με την γυναικείο σύλλογο ποδοσφαίρου ΑΟ Τρίκαλα 2011 και δημιουργήθηκε η ομάδα ΑΟ Τρίκαλα γυναικών για την εκμάθηση και του ποδοσφαίρου γυναικών -κοριτσιών του οποίου η νεοσύστατη ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής γυναικείου ποδοσφαίρου.

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο ΥΜΝΟΣ

Σταυραετοί της Πίνδου,

του κάμπου λιοντάρια

έντεκα λεβέντες, γερά παλικάρια.

 

Πείσμα, δύναμη και τέχνη

και ατσάλινη καρδιά

να γιατί νικούνε πάντα

των Τρικάλων τα παιδιά.

 

Τρίκαλα, Τρίκαλα τα γήπεδα αντηχούν

Τρίκαλα, Τρίκαλα που ξέρουν και νικούν.

 

Καθαρό παιχνίδι, σε όλα ιππότες

κι έγινε η ομάδα η πρώτη απ’ τις πρώτες.

 

Άξιοι στον κάθε στίβο,

άξιοι και στην ζωή

να ποιον έχουν για σκοπό τους

των Τρικάλων οι αετοί.

 

Τρίκαλα, Τρίκαλα τα γήπεδα αντηχούν

Τρίκαλα, Τρίκαλα που ξέρουν και νικούν.