Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ

Ιστορία Μπάσκετ

Στις 22 Ιουνίου 2019, η Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ανακοίνωσε την για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου ίδρυση και λειτουργία τμήματος καλαθοσφαίρισης.

Μετά από συνεργασία και συμφωνία απορροφήθηκε το αθλητικό σωματείο «ΑΣ Μάγοι Τρικάλων» και σε σύντομο διάστημα λήφθηκαν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες όπου και ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία με την δημιουργία του τμήματος μπάσκετ του ΑΟΤ. Το τμήμα στελεχώθηκε από επιφανείς τρικαλινούς πολίτες, με όραμα και ανιδιοτελή διάθεση προαγωγής του αθλήματος και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου αυτό να οικοδομηθεί σε στέρεες και υγιείς βάσεις, και η λειτουργία του να διέπεται από συνέπεια, σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Στις 25 Ιουνίου 2019 με συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων παρουσία και του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου , επισημοποιήθηκε η ίδρυση του τμήματος μπάσκετ του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα.

Τις περιόδους 2019-2020 και 2020-2021 η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ Θεσσαλίας.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 για τον θεσμό του κυπέλλου Θεσσαλίας με αντίπαλο τους Δαναούς Τρικάλων.

Παράλληλα με το ανδρικό τμήμα , λειτουργεί και η Ακαδημία Μπάσκετ του ΑΟ Τρίκαλα από τον πρώτο χρόνο της δημιουργίας του συλλόγου.

Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου 2019, ο ΑΟΤ συμμετείχε στο Final Four και έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ Θεσσαλίας.

Για την περίοδο 2021-2022 ο ΑΟ Τρίκαλα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ.