Ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΟ Τρίκαλα

Αναγκαζόμαστε, ως διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ, να επανέλθουμε με νεότερο δελτίο τύπου, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να αντικρούσουμε τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντικές αναφορές, που διαλαμβάνονται στην ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι «ποδοσφαιριστές» της ομάδας, η οποία αναρτήθηκε στην αθλητική ιστοσελίδα Liganews.

Το απύθμενο θράσος, η έκδηλη αθλιότητα και η αχαρακτήριστη αμετροέπεια κάποιων έχει ξεπεράσει κάθε όριο πρόκλησης και ανοχής. Προκειμένου εμφανώς να αμβλύνουν την κατακραυγή και τις αλγεινές εντυπώσεις της ακατανόητης και ανήκουστης στα ποδοσφαιρικά χρονικά ενέργειάς τους, να εκβιάσουν χωρίς αποχρώντα και βάσιμο δικαιολογητικό λόγο, με την απειλή της αποχής και μη συμμετοχής στον επικείμενο αγώνα της ομάδας, πρωθύστερη της συμφωνημένης ημερομηνία πληρωμής τους, και με προφανή στόχο να κερδίσουν την συμπάθεια του φίλαθλου κόσμου και να δικαιολογήσουν την λίαν επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά τους, παρουσιάζουν ηθελημένα, και μάλιστα ιδιαίτερα όψιμα, μια στρεβλή και ψευδή εικόνα χάους και τριτοκοσμικών συνθηκών στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Τα ψεύδη αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Αναφορικά με την αιτίαση, ότι τους εγκαταλείψαμε απλήρωτους, και μάλιστα μέρες Πάσχα, τους απαντούμε ευθέως, ότι η ανακοίνωσή τους αυτή θα είχε νόημα και σοβαρό υπόβαθρο και περιεχόμενο, αν ανάμεναν, όπως όφειλαν, την Μεγάλη Πέμπτη, που είχε οριστεί από την διοίκηση, ως ημέρα πληρωμών.

Αν πράγματι δεν τους πληρώναμε, όπως τους υποσχεθήκαμε – και ποτέ μέχρι σήμερα δεν τους κοροϊδέψαμε – θα είχαν τότε κάθε λόγο να μας «κρεμάσουν» στα μανταλάκια, να απέχουν και να μας χαρακτηρίσουν δημόσια, ως ασυνεπείς. Και θα είχαν όλα τα δίκαια με το μέρος τους.

Αντί αυτού επέλεξαν, να ενεργήσουν με «συνδικαλιστικές» πρακτικές και εξόχως «εκβιαστικές» μεθοδεύσεις, με την συμπεριφορά τους δε αυτή επέφεραν και προδιέγραψαν το αποτέλεσμα που επήλθε, εκ του οποίου επλήγη πρωτίστως η εικόνα της ομάδας και κατά δεύτερο εθίγη αναίτια η τιμή και η υπόληψη των μελών της διοίκησης. Αντί άλλης απάντησης τους δηλώνουμε ευθέως, ότι όσοι ποδοσφαιριστές τελικώς δεν υπέκυψαν στα κελεύσματα των «πρωτεργατών» και των υπ’ αυτών «κρυπτόμενων», διαχώρισαν την θέση τους και συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες του σωματείου θα πληρωθούν κανονικότατα την Μεγάλη Πέμπτη.

Οι μη συμμετέχοντες, οι οποίοι εγκατέλειψαν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη την ομάδα, αδιαφορώντας για την εικόνα και την ιστορία του σωματείου, διάλεξαν τον δρόμο τους και θα τους κρίνει ο φίλαθλος κόσμος. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από την ανερμάτιστη και τουλάχιστον γελοία αυτή ανακοίνωση.

Αλήθεια άραγε οι συνθήκες προπόνησης στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο της Σωτήρας, που άλλοι ποδοσφαιριστές στην θέση τους θα ζήλευαν, ήταν τόσο κακές; Ποια άλλη ερασιτεχνική ή ακόμη και επαγγελματική ομάδα παρείχε στους αθλητές της τέτοιες συνθήκες προπόνησης; Θα πρέπει να απολογηθούμε μήπως, ως διοίκηση, για την ομολογουμένως κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο δημοτικό στάδιο, που κατά τους ποδοσφαιριστές μας ήταν χειρότερος και από στάβλο για ζώα; Όμως οι ομάδες «χωριά», χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης αυτών, που μας κέρδιζαν κατ’ επανάληψη μέσα σε αυτό το γήπεδο, αγωνίζονταν μήπως σε καλύτερες ή στις ίδιες αγωνιστικές συνθήκες; Πότε στερήθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας υπηρεσιών φροντιστή, φυσικοθεραπευτή, γιατρού, γυμναστών, προπονητών κλπ. Ποιος χρειάστηκε φάρμακα και δεν είχε; Ποιος είχε τραυματισμό και εγκαταλείφθηκε αβοήθητος; Η παράνοια και η στρέβλωση της αλήθειας σε όλο της το μεγαλείο.

Το επιχείρημα ότι έψαχναν την διοίκηση και δεν έβρισκαν ανταπόκριση είναι τουλάχιστον αστείο και ατυχές. Το ποιος εν τέλει κορόιδευε ποιον το έχουν άπαντες αντιληφθεί εκ του αποτελέσματος. Προκαλούμε περαιτέρω τον συντάκτη ή τους συντάκτες του συκοφαντικού και προσβλητικού αυτού κειμένου, να βγει και να δηλώσει δημόσια, ποιοι ποδοσφαιριστές εκδιώχθηκαν και πότε από τα ξενοδοχεία.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε, ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές μας διαμένουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, η διαμονή εκάστου στοιχίζει στην ομάδα 600 ευρώ μηνιαίως και κανείς μέχρι σήμερα δεν εκδιώχθηκε ούτε είχε οιοδήποτε πρόβλημα διαμονής. Κατά τον ίδιο τρόπο το σωματείο παρείχε καθημερινά στους ίδιους ως άνω ποδοσφαιριστές διατροφή, στα καλύτερα εστιατόρια των Τρικάλων, όπως επίσης καταβάλει κάθε μήνα και δαπάνες μετακίνησης σε ποδοσφαιριστές από την Λάρισα. Μας μέμφονται, ότι αναγκάζονταν να μεταβαίνουν αυθημερόν σε μακρινούς προορισμούς. Αλήθεια αυτό το «προνόμιο» το είχαν μόνο οι ίδιοι ή είναι ο κανόνας για τη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας; Γιατί αποκρύπτουν, ότι μετά την απώλεια του στόχου της ανόδου κάποιοι εξ αυτών, επειδή εργάζονταν, ζήτησαν από τον προπονητή να μεταβαίνουν αυθημερόν στα εκτός έδρας παιχνίδια; Γιατί ξεχνούν, ότι μέχρι τότε οι μετακινήσεις λάμβαναν χώρα με διανυκτέρευση και όχι αυθημερόν; Αναφορικά με τις μακαρονάδες στα ταξίδια, τις οποίες με χλευαστική διάθεση αναφέρουν, δηλώνουμε ότι προφανώς τα γεύματα δεν τα καθόριζε ούτε τα επέβαλε η διοίκηση αλλά η επιλογή της διατροφής, η οποία συνάδει με αθλητές, ανήκε στον εκάστοτε προπονητή της ομάδας. Δεν μας εξηγούν αλήθεια, τι θα ήθελαν οι «υπερπαίκτες» μας για γεύμα, προκειμένου να αποδίδουν καλύτερα και να μην έχουν αυτή την εικόνα μέσα στα γήπεδα; Τέλος δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε, ότι η επίκληση της καλής θέλησης αυτών, να παραμείνουν στην ομάδα, προκειμένου να σταθεί στην κατηγορία, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, είναι εξόχως υποκριτική.

Δεν μας έκαναν την χάρη ούτε παρέμειναν ως σωτήρες, να την «σώσουν», αλλά αντίθετα συνέχισαν, ακριβώς γιατί τους πληρώναμε. Όμως κανείς από αυτούς δεν ήλθε στα Τρίκαλα για την σωτηρία της ομάδας αλλά για την άνοδό της. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και πριν ασκήσει δημόσια κριτική, και μάλιστα συκοφαντική και ποινικώς ελεγκτέα, ας κοιτάξει πρώτα τον καθρέπτη του. Θα μπορούσαμε να τους πούμε πολλά περισσότερα. Αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, θα αναγκαστούμε να δώσουμε στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες πόσα χρήματα έλαβε από τον ερασιτέχνη μέχρι σήμερα ο κάθε ποδοσφαιριστής, για συμφωνίες που έκαστος εξ αυτών έκανε με τον κ. Μαντζανά, για να διαπιστώσει και ο φίλαθλος κόσμος την βαριά αδικία σε βάρος τους. Παρεμπιπτόντως, δεν είδαμε μέχρι σήμερα καμία διαμαρτυρία και καμία αναφορά προς εκείνον με τον οποίο όλοι τους έκαναν τις συμφωνίες. Γιατί άραγε; Καταληκτικά, και επειδή από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης προσβάλλεται και θίγεται η τιμή και η υπόληψη των μελών της διοίκησης, κάποιοι μάλιστα από τους οποίους μνημονεύονται ονομαστικά και με τις επαγγελματικές ιδιότητές τους, καλούμε αυτούς που επέλεξαν την αποχή και την διαστρέβλωση της αλήθειας, να δηλώσουν δημόσια και άμεσα, ποιοι εξ αυτών προσυπογράφουν την εν λόγω ανακοίνωση και ποιοι συμφωνούν με το περιεχόμενό της. Όλοι μας θα κριθούμε και θα αναμετρηθούμε με την αλήθεια και το ψεύδος. Και ο νοών νοείτω.
Για τον ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
Το Δ.Σ.